Mam kilka uwag. Dla informacji - znak > zawsze będzie oznaczał "więcej niż" (to znak matematyczny), W książce "schudnąć bez wyrzeczeń" (specjalnie dla kobiet) nawet w pierwszej fazie Monti zaleca spożywanie orzechów i migdałów(!) i nic nigdzie nie pisze o ograniczeniu żółtego sera! I nie dziwcie się, że tak się ten temat [...]
[...] pierwszy i drugi posiłek w formie frytek pieczonych we frytkownicy bezolejowej. Czy to dobre zrodlo węgli? Cukrów chyba nie zawierają, tylko co z tym indexem glikemicznym i obrobka termiczna około 40 min? Nie pozbawi to witamin itd.? Pasowało by mi to jesc bo fryteczki zimne tez idzie wszamac, wiec do pracy jak znalazł, czy z rana otworzyć [...]
Chciałem sobie zrobic masło orzechowe z orzechów włoskich. Czy przed blendowaniem koniecznie trzeba blanszowac? I czy taka obróbka termiczna nie wpłynie na utrate właściwości odzywczych orzeszków? :) Kwasy tłuszczowe z orzechów włoskich mogą zdecydowanie szybciej ulec utlenieniu niż np z migdałów. Czyli nie blanszowac? a wyjdzie tez dobre w smaku [...]
[...] nie podola rozlozeniu tegoz o to "pancerzyka" chroniacego zasoby bialka w roslinie. Sa jednak metody ktory pomagaja w rozlozeniu celulozy, miedzy innymi jest to obrobka termiczna. Co za tym idzie warzywa ugotowane ect. beda przyswojone w jakims stopniu przez nasz organizm. Trzeba wziac takze pod uwage fakt iz warzywa nie maja pelnego [...]
Do tego wszystkiego należy dodać że opróćz indexu IG istnieje też (dla niektórych bardziej miarodajny) index GL. Dzieki niemu można wyjaśnić "fenomen" marchewki któa mimo wysokiego IG po zjedzeniu wcale nie podnosi poziomu cukru do takiego poziomu jak reszta produktów o podobnym współczynniki IG. GL (Glycemic load) pokazuje nam że nie [...]
epale wydaję się zbyt dużo tego białka... Nie ma znaczenia ile waży po pieczeniu, produkty ważymy przed wszelką obróbką termiczną tom2008 słaby pomysł... gdzie tam białko jest jakieś pełnowartościowe?
Hej !! 1. czy kotlety sojowe jedzone na surowo (nie moczone, gotowane itp. takie chrupkie) gorzej przyswajają się niż te namoczone we wrzątku i podsmażone ?? Bo zrobiłem sałatkę z nimi i jeśli chodzi o smak to jest git, i przygotowanie ogranicza się do pokruszenia z lekka kotletów 2. Czy obróbka termiczna ostrowii WPC, zniszczy białko ?? chodzi o [...]
witam. mam takie pytanko iż rano nie mam za bardzo czasu i jem kanapke ale chce to zmienic i szamać platki owsiane ale zalewale woda wrzacą!! ile wystarczy żeby była tutaj obróbka termiczna?? 3-4 minuty wystarczą?? i drugie pytanie czy woda która nie pochłaną płatki mam wylac ją czy jaką wypic bo nie wiem czy ta woda nie będzie zawierać jakiś [...]
nie powinno się nic stać kilka razy tak robiłem pamietaj tylko o odpowiedniej obróbce termicznej potem obróbka termiczna czyli? umyc i ugotować nie smażyć? Zmieniony przez - pitbuyll w dniu 2011-07-15 22:24:52
Czy obróbka termiczna płatkow owsianych w postaci usmażenia omleta z tymi płatkami wystarczy? czy przed tym musze je ugotować?(nie są błyskawiczne) bo zawsze tak jadłem pierwszy dzien były wzdęcia ale potem sie przyzwyczaiłem i jest ok od paru mies. i też jeszcze takie pytanie jak bym robił sobie obiad w płynie tj płatki owsiane,oliwa,wpc,jakiś [...]
A warzywa ktoś ci kazał wliczac do menu? Smazyc mozna byle to nie była jedyna obróbka termiczna mięsa jaka stosujesz, Zmieniony przez - gruszka85 w dniu 2013-06-26 08:36:04
[...] Ja wiem ze te wiory nie sa smaczne ale dzialaja dobrze (mowa o jedzeniu)ale mozna troche pokombinowac i wychodzi dzieki nieduzym naklada czasowym i finansowym calkiem nizle zarelko. Duzo, odpowiednio podobieranych przypraw i warzyw, odpowiednia obrobka termiczna. Wcale nie musi byc gotowane, mozna smazyc na teflonie , grilowac,piec itp.
Cześć ! Mam pytanie do Wodyna - pewnie wielokrotnie ponawiane. Chodzi o przyswajalność jaj surowych. Ponieważ zdania są podzielone, wg. mnie przyswajalność jaj surowego jest wysoka (nie znalazłem żadnych badań na to, że ich przyswajalność jest o połowe mniejsza niż jaj podanych obróbce termicznej) i nie tylko ja mam takie zdanie. Według dr. Petra [...]
nie wiem jak z obrobka termiczna, ale na moim francuskim oleju z orzechow wloskich kupionych w niemieckim sklepie pisza wyraznie zeby trzymac w lodowce dla utrzymania pozytywnych wartosci odzywczych i utrzymania jak najdluzej pozytywnego smaku. Zmieniony przez - MaximusRex w dniu 2009-08-15 02:08:04
Chciałem sobie zrobic masło orzechowe z orzechów włoskich. Czy przed blendowaniem koniecznie trzeba blanszowac? I czy taka obróbka termiczna nie wpłynie na utrate właściwości odzywczych orzeszków? :) Kwasy tłuszczowe z orzechów włoskich mogą zdecydowanie szybciej ulec utlenieniu niż np z migdałów.
Waga WSZYSTKICH produktów jestr podawana PRZEDE obróbką termiczną ZAPRASZAM do udziału w akcji "Trenuj z nami CYKLICZNIE" http://www.kulturystyka.pl/artykuly/120 KONSULTACJE INDYWIDUALNE-MÓJ MAIL PRYWATNY- POWIADOMIENIEM Z SFD-ZAPRASZAM