SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

obrobka termiczna

Czy chodziło Ci o: "obróbka termiczna"?

  • dieta Montignac

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Mam kilka uwag. Dla informacji - znak > zawsze będzie oznaczał "więcej niż" (to znak matematyczny), W książce "schudnąć bez wyrzeczeń" (specjalnie dla kobiet) nawet w pierwszej fazie Monti zaleca spożywanie orzechów i migdałów(!) i nic nigdzie nie pisze o ograniczeniu żółtego sera! I nie dziwcie się, że tak się ten temat [...]

    Odpowiedzi: 2640 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2003-03-13 15:02:18 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 18

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    płatki owsiane - jak sie odnosi obróbka termiczna (smażenie jako omlet/pieczenie jako ciasteczka) do poziomu fitynianow ?

    Odpowiedzi: 3989 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-05-04 20:33:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 18

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] pierwszy i drugi posiłek w formie frytek pieczonych we frytkownicy bezolejowej. Czy to dobre zrodlo węgli? Cukrów chyba nie zawierają, tylko co z tym indexem glikemicznym i obrobka termiczna około 40 min? Nie pozbawi to witamin itd.? Pasowało by mi to jesc bo fryteczki zimne tez idzie wszamac, wiec do pracy jak znalazł, czy z rana otworzyć [...]

    Odpowiedzi: 3989 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-08-10 16:44:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 18

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Chciałem sobie zrobic masło orzechowe z orzechów włoskich. Czy przed blendowaniem koniecznie trzeba blanszowac? I czy taka obróbka termiczna nie wpłynie na utrate właściwości odzywczych orzeszków? :) Kwasy tłuszczowe z orzechów włoskich mogą zdecydowanie szybciej ulec utlenieniu niż np z migdałów. Czyli nie blanszowac? a wyjdzie tez dobre w smaku [...]

    Odpowiedzi: 3989 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-11-11 19:48:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • duze dawki bcaa

    Post
    Iron Horse Series

    [...] nie podola rozlozeniu tegoz o to "pancerzyka" chroniacego zasoby bialka w roslinie. Sa jednak metody ktory pomagaja w rozlozeniu celulozy, miedzy innymi jest to obrobka termiczna. Co za tym idzie warzywa ugotowane ect. beda przyswojone w jakims stopniu przez nasz organizm. Trzeba wziac takze pod uwage fakt iz warzywa nie maja pelnego [...]

    Odpowiedzi: 99 Ilość wyświetleń: 19973 Data: 2010-11-25 19:29:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [DT] El_ paker

    Post
    Dzienniki Juniorów

    Wszystko waży się przed obróbką termiczną więc nie wiem co to za pytanie

    Odpowiedzi: 686 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-27 21:29:28 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • D.Szukała - indeks glikemiczny

    Post
    NUTRIFARM&OLIMP

    Do tego wszystkiego należy dodać że opróćz indexu IG istnieje też (dla niektórych bardziej miarodajny) index GL. Dzieki niemu można wyjaśnić "fenomen" marchewki któa mimo wysokiego IG po zjedzeniu wcale nie podnosi poziomu cukru do takiego poziomu jak reszta produktów o podobnym współczynniki IG. GL (Glycemic load) pokazuje nam że nie [...]

    Odpowiedzi: 38 Ilość wyświetleń: 13504 Data: 2003-01-15 10:29:28 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • POJEDYNCZE PYTANIA

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    epale wydaję się zbyt dużo tego białka... Nie ma znaczenia ile waży po pieczeniu, produkty ważymy przed wszelką obróbką termiczną tom2008 słaby pomysł... gdzie tam białko jest jakieś pełnowartościowe?

    Odpowiedzi: 3016 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-02-18 22:21:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • POJEDYNCZE PYTANIA

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Hej !! 1. czy kotlety sojowe jedzone na surowo (nie moczone, gotowane itp. takie chrupkie) gorzej przyswajają się niż te namoczone we wrzątku i podsmażone ?? Bo zrobiłem sałatkę z nimi i jeśli chodzi o smak to jest git, i przygotowanie ogranicza się do pokruszenia z lekka kotletów 2. Czy obróbka termiczna ostrowii WPC, zniszczy białko ?? chodzi o [...]

    Odpowiedzi: 3016 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-04-17 09:45:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • POJEDYNCZE PYTANIA

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    witam. mam takie pytanko iż rano nie mam za bardzo czasu i jem kanapke ale chce to zmienic i szamać platki owsiane ale zalewale woda wrzacą!! ile wystarczy żeby była tutaj obróbka termiczna?? 3-4 minuty wystarczą?? i drugie pytanie czy woda która nie pochłaną płatki mam wylac ją czy jaką wypic bo nie wiem czy ta woda nie będzie zawierać jakiś [...]

    Odpowiedzi: 3016 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-04-19 20:44:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • POJEDYNCZE PYTANIA vol. 8

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    nie powinno się nic stać kilka razy tak robiłem pamietaj tylko o odpowiedniej obróbce termicznej potem obróbka termiczna czyli? umyc i ugotować nie smażyć? Zmieniony przez - pitbuyll w dniu 2011-07-15 22:24:52

    Odpowiedzi: 3002 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-07-15 22:24:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • POJEDYNCZE PYTANIA vol. 8

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Czy obróbka termiczna płatkow owsianych w postaci usmażenia omleta z tymi płatkami wystarczy? czy przed tym musze je ugotować?(nie są błyskawiczne) bo zawsze tak jadłem pierwszy dzien były wzdęcia ale potem sie przyzwyczaiłem i jest ok od paru mies. i też jeszcze takie pytanie jak bym robił sobie obiad w płynie tj płatki owsiane,oliwa,wpc,jakiś [...]

    Odpowiedzi: 3002 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-08-08 13:18:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • A warzywa ktoś ci kazał wliczac do menu? Smazyc mozna byle to nie była jedyna obróbka termiczna mięsa jaka stosujesz, Zmieniony przez - gruszka85 w dniu 2013-06-26 08:36:04

    Odpowiedzi: 68 Ilość wyświetleń: 4891 Data: 2013-06-26 08:33:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ~~KAIZENteam~~pytania do nas!

    Post
    Odżywki i suplementy

    [...] Ja wiem ze te wiory nie sa smaczne ale dzialaja dobrze (mowa o jedzeniu)ale mozna troche pokombinowac i wychodzi dzieki nieduzym naklada czasowym i finansowym calkiem nizle zarelko. Duzo, odpowiednio podobieranych przypraw i warzyw, odpowiednia obrobka termiczna. Wcale nie musi byc gotowane, mozna smazyc na teflonie , grilowac,piec itp.

    Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2007-09-13 23:24:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ZEJDŹCIE WSZYSCY Z DROGI DREAM Wp*****LA PIEROGI

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    przed obróbką termiczną wszystko licz

    Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-03-03 23:08:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Morales - 15/10/5 by WODYN, aktualna fotka str. 108

    Post
    Trening dla początkujących

    Cześć ! Mam pytanie do Wodyna - pewnie wielokrotnie ponawiane. Chodzi o przyswajalność jaj surowych. Ponieważ zdania są podzielone, wg. mnie przyswajalność jaj surowego jest wysoka (nie znalazłem żadnych badań na to, że ich przyswajalność jest o połowe mniejsza niż jaj podanych obróbce termicznej) i nie tylko ja mam takie zdanie. Według dr. Petra [...]

    Odpowiedzi: 1234 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-03-22 10:59:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • orzechy laskowe vs włoskie

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    nie wiem jak z obrobka termiczna, ale na moim francuskim oleju z orzechow wloskich kupionych w niemieckim sklepie pisza wyraznie zeby trzymac w lodowce dla utrzymania pozytywnych wartosci odzywczych i utrzymania jak najdluzej pozytywnego smaku. Zmieniony przez - MaximusRex w dniu 2009-08-15 02:08:04

    Odpowiedzi: 24 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-08-15 02:06:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [Dziennik treningowy] Lucy-Bella

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    Na oko jak bedziesz sie stolowac to bedzie stalo , do tego wazysz przed obrobka termiczna a nie po ;-)

    Odpowiedzi: 588 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2019-05-21 09:01:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 18

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Chciałem sobie zrobic masło orzechowe z orzechów włoskich. Czy przed blendowaniem koniecznie trzeba blanszowac? I czy taka obróbka termiczna nie wpłynie na utrate właściwości odzywczych orzeszków? :) Kwasy tłuszczowe z orzechów włoskich mogą zdecydowanie szybciej ulec utlenieniu niż np z migdałów.

    Odpowiedzi: 3989 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-11-11 17:49:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • CYKLICZNOŚĆ -CYKL I ODŻYWIANIE

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Waga WSZYSTKICH produktów jestr podawana PRZEDE obróbką termiczną ZAPRASZAM do udziału w akcji "Trenuj z nami CYKLICZNIE" http://www.kulturystyka.pl/artykuly/120 KONSULTACJE INDYWIDUALNE-MÓJ MAIL PRYWATNY- POWIADOMIENIEM Z SFD-ZAPRASZAM

    Odpowiedzi: 625 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2004-01-17 23:45:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)